След Събранието

vishko's picture

Вчера 15.12 се проведе събрание на клуба където се взеха няколко важни решения, които касаят развитието на клуба.

А именно:

1. Всеки четвъртък от 20.00 ще има сбирка на клуба, където ще рещаваме къде да ходим през почивните дни. дали ще сме с курса или самостоятелно това ще се решава в зависимост от обстоятелствата.

2. След Нова година ще се издадат карти на членовете на клуба, които ще дават право на участие в проекти осъществявани от нас.

3. Започва плащането на членски внос, чрез който ще се плати членството в ФБАК и БФС(спелео федерацията) и ще се закупи инвентар за клуба.

Размерът на месечните вноски все още не е уточнен, това ще стане ясно на следващата сбирка. Нека всеки който иска да е част от клуба, да заповяда на следващото събрание на 22.12 от 20.00 часа.

Comments

toltec's picture

Попълнете личната си информация

Здравейте, Весела Коледа на всички.

Ще помоля всички юзери да си попълнят личната информация, за да се знаем кой кой е.

 

Може да намерите формата след като влезете с вашето име и парола -> my account (в менюто вляво) -> edit -> Personal Information -> попълвате -> Submit

Тези данни са видими само от юзерите и не мисля че трябва да са СЕКРЕТНИ хахаха.

Ако имате предложения и за друга информация касаеща юзерите - кажете... хахахаха сещам се за не 1 простотия...

 

Хайде със здраве! 

Още няколко предложения

Относно членския внос – максимално 3,- лв. на месец, т.е. 36,- лв. на година разпределен така:

  • 12,- лв. чл.внос за клуб “Екстрем”

  • 12,- лв. чл.внос за ФБАК (ф-цията на бълг. алпийски клубове)

  • 12,- лв. чл.внос за ф-цията по спелеология

Възможност за избор за (не)плащане към федерациите, но чл. внос за Ектрем да е задължителен и да важи за всички – без привилегии. 12 лв. е минимална сума, с която се показва заинтересованост за принадлежност към клуба. Явно обаче парите няма да стигнат за закупуване на нов инвентар и за финансово подпомагане на проекти (спелео открития, екипиране на нови турове и т.н.) затова пари за тях да се събират допълнително на солидарен принцип (кой с колкото може, а който не може с пари – има и други начини да се включи... разбирай яко копане ;).

По този начин всеки ще може да избира в кой проект да участва, а и ще се знае на кой може да се разчита за дадения проект.

Хайде със здраве...

Ми

Ми предложението е добро!Като според мен(доколкото  аз мога да имам мнение ,всъщност аз мога,но не знам доколко ще е правилно да го изразявам, но ще го!:) като се има предвид от колко време съм член на клуба(ако съм де ,защото още нищо не съм направил в негова полза:)))ама имам желание) та така, много скоби,за к'во говорихме?)вноската към клуба може и да е по висока,защото с парите от 20-25  човека маx. екипировка не може да се купи,или може,ама не достатъчно.А за проектите ,така или иначе, пак ще има нужда от пари.Е това е, дали ще се вземе под внимание или не...,аз требаше да си кажа!Аиде дописане

omerzitelia's picture

И аз да се доизкажа....!

Колеги,

Имам чувството, че това кето повдигнах, като въпрост на събранието остана недочуто, а именно: ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ. Имам предвид откриването на нови пещери. Според мен ние действаме хаотично, като недоизследваме пещери намиращи се в непосредствена близост до София, демек Боснек, а ходим на места, на които е малко вероятно да се върнем поради различни субективни и обективни фактори.

 

Какво предлагам:

 

1. Да си довършим "Екстрем"
2. Да се подготви група за "Врелото"

 

В тази връзка ръководството (особено Президента на клуба) да подбере и организира тази група, като най-опитен.

 

Надявам се на следващата сбирка да обсадим конкретно действията ни

Svilen's picture

от адвоката отново

Ще предложа и т.4 за услугите и удобствата, които членовете да ползват, ако са редовни (тва е в на Киро градинката, май):

 

4. Киро може да извади членски карти на ФБАК, ако в четвъртък му дадем хартиена снимка и 12лв. Напомням, за клубната карта беше снимка в ел. формат и засега чл.внос е 5лв на година. Преференции за ползване на стена някъде? За членски карти на БФСпелеология не знам има ли. Или пък клубът да прави планински застраховки на членовете си срещу допълнително заплащане - това е удобство, да не ходиш да търсиш застрахователи. Не знами Киро може ли да прави ПСС-арските застраховки, каквато си направих в ПСС Пампорово за  към 30лв за една година?

 

Имам и друго предложение: чл. внос да стане 20лв годишно и Киро автоматично да вади на всеки карта за ФБАК. 8 кинта остават за инвентар зала (стена). 
Също почетните членове да не плащат чл. внос, щото са пинтии (знаете за кого говоря). 
Също в профила на всеки luser на сайта да има графа кола има ли човека, колко места, какво гори. Аз вече имам кола, примерно. А също и графа кои дни е свободен за екстремии. 

 

Секи сам си носи кръста и прониквачната торба!

kalin's picture

Коментар

Радва ме, че нещата които обсъдихме на събранието се коментират и след приключването му, което показва че от него е имало полза. Особено важна е т.1 - идването на клуб. Тони каза например, че искал да продължи изследването на пещерата "Екстрем", на което аз му репликирах че и аз го искам но просто не съм го виждал на клуб за да се организираме. А освен това то изследването си продължава, аз лично бях там преди няколко седмици, но надявам се че който иска да участва не очаква да  бъде експлицитно поканен. Това е само един пример колко е важно да се виждаме и да споделяме плановете си. Стига толкова съм писал, ако ниякой има коментар да заповяда в четвъртък. Аз съм там.