Caves and Caving

Caves and Caving

Духлата достъпна за всички

http://www.dnes.bg/article.php?id=61222

 

Да бъде предложен идеен проект за експониране на част от пещерата Духлата като туристически обект. Това бе решено на среща в пернишката областна администрация между представители на РИОСВ, природен парк "Витоша", Българската федерация по спелеология, Районно управление на горите и др.

Не ходете в пещерите, не будете прилепите, летят хаотично

Здравейте на всички:) Ето нещо тематично от днескашната преса:) 

 

http://www.dnes.bg/article.php?id=45174

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ - Плевен препоръчва да се ограничи до минимум посещението на пещерите в Плевенска и Ловешка област през зимния период.

kalin's picture

Хайде на пещери по 24-ти май

Времето почивните дни ще е гадно. Дайте да полазим по Тетевен-ско. Ако има навитаци icq 124357058

toltec's picture

Ето какво написа един от клуба

т.н. Владо (Освалдо) написа следното относно мен ;)

а ти Наско, скачаш като ужилен ЗАЩОТО СИ РАЗСИПНИК, МНОГО ПО ГОЛЯМ ОТ ТЕЗИ, ДЕТО СА ТРОШИЛИ НА ПРОХОДНА. Защото нямаш елементарно екологично възпитание, защото собственоръчно си разбил входовете на множество естествено консервирани пещери, с идеалната цел да се навреш ПЪРВИ, да си откривател, без да те е еня какво си направил на флората и фауната, отваряйки запечатания вход... достатъчно години ти се наслушахме на хвалбите за взривени проходи, за заливане с бензин или палене на огън с цел разрушаване и последвало преминаване, за разбиването на пречещи ти камъни по пещерите, за "Копането" на теб и "бригадите" ти от курсисти и какво ли не още. Не съм съгласен с теб, и твоето време ще дойде и ти ще се облизваш на сухо някой ден, далеч от пещерите си...

toltec's picture

Балабановите пещери

Май открихме нещо много интересно вчера... И се чудя дали да не идем на Гинци за събота и неделя - помислете, и довечера на клуба

toltec's picture

Хайде 13-15 Октомври на Родопите, в района на Мугла!!!

Мисля ако времето е готино да ходим на Родопите в района на с. Мугла на една експедиция свързана с нови пещери....

kalin's picture

Крушуна и Деветаки

На 24 и 25 Юни бяхме на Крушуна и празнувахме рождения ден на Веско. Програмата беше пълна – до обяд катерене, следобед на пещери. Първия ден ходихме във Водопада, а някой който бяха ходили много пъти останаха да се катерят. На другия ден бая ни мързеше, а и всичко ни беше мокро. Някой ентусиасти пуснаха рапели по водопадите за разсънване. Слава бого с много зор към 2-3 почнахме да се организираме да ходим на Бонинската пещера.

kalin's picture

Cueva de los Cristales

 

Giovanni Badino & Co. have begun the exploration of the Cueva de los Cristales, one of the most extraordinary caves to have ever been discovered.
Ferrino’s technical support has contributed to the success of this speleological xpedition.

The La Venta team has recently concluded the first phase of the Naica speleological project, which calls for a three–year cycle of explorations and surveys in collaboration with Italian and Mexican research teams.
The site selected for this project is the Cueva de los Cristales in Mexico, one of the most extraordinary caves to have ever been discovered.

Test

wergg

Syndicate content